Zaposlio migranta na crno i udario policajca

Vlasnik ugostiteljskog objekta “Sort šiša bar” Salih Nožinović iz Zvornika osumnjičen je da je nedavno polupao staklo na vratima Doma zdravlja i za napad na policajca, saznaje “Glas Srpske”

Osim toga, prije tog incidenta u njegovoj kafani intervenisala je policija jer je otkriveno da je na crno zaposlio migranta iz Alžira Mohamedea Hamaduija.

Nožinović se tako u vrlo kratkom periodu dva puta našao na meti istražilaca pa su mu uručeni prekršajni nalozi i krivična prijava. Prema nepotvrđenim informacijama, Nožinović je incident u zvorničkom Domu zdravlja izazvao jer je bio nezadovoljan što su bila zaključana vrata.

– On je u bolnicu dovezao majku. Vrata na koja je pokucao bila su zaključana te ih je on razbio ne sačekavši da mu ih medicinsko osoblje otvori. Osoblje je pozvalo policiju koja je brzo stigla, ali je Nožinović napao i njih. Psovao je i galamio, a kada su pokušali da ga smire, pesnicom je udario jednog od policajaca nakon čega je uhapšen – kazao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Zvornik potvrdili su “Glasu Srpske” da su hapsili Nožinovića i intervenisali u njegovoj kafani.

– Kontrolom ugostiteljskog objekta u ulici Svetog Save, vlasništvo S. N., u Zvorniku pronađen je državljanin Alžira koji je ilegalno ušao u BiH i koji je bez prijave o radu bio zaposlen u lokalu. Kontrola je urađena na osnovu operativnih saznanja u saradnji sa Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS i Poreske uprave – rekli su u PU Zvornik.

Dodali su da su intervenisali nekoliko dana kasnije i priveli S. N. nakon prijave da je polupao staklo na ulaznim vratima Doma zdravlja.

– Policija je na licu mjesta zatekla osumnjičenog koji je galamio, a zatim je i vrijeđao i napao policijske službenike. Zbog toga je priveden i ispitan, a na teret mu stavljaju krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari – rekli su u PU Zvornik.

Nezvanično saznajemo da je Nožinović poznat policiji po činjenju prekršaja i bahatom ponašanju. On je nedavno pojedinim medijima uputio pismo u kojem je rekao da je nakon hapšenja zbog incidenta u Domu zdravlja Zvornik brutalno pretučen u policiji.

Tokom kontrola mu izdato nekoliko prekršajnih naloga

U Poreskoj upravi Republike Srpske kazali su “Glasu Srpske” da su vlasniku “Sort šiša bar” Salihu Nožinoviću izdali nekoliko prekršajnih naloga tokom kontrola.

– Nakon posljednje kontrole vlasnik pomenutog bara je kažnjen sa 4.000 KM, za neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa, dok je za neprijavljivanje radnika kažnjen sa 3.000 KM. Inspektori su i ranije kontrolama “Sort šiša bara” otkrili iste nepravilnosti. U njegovom lokalu otkriven je neprijavljen radnik. Tada je kažnjen sa 500 KM zbog neevidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i izrečena mu je zabrana rada na 15 dana – rekli su u Poreskoj upravi RS.