Zapaljena srpska kuća u Sarajevu

U naselju Doglodi juče je po treći put u zadnjih mjesec i po danas zapaljena kuća Borislav Berjana, koji sa porodicom nakon dejtonskog egzodusa živi u Višegradu.

Berjan kaže da je ključni razlog njegovo srpsko ime i prezime.

Bojić je rekao Srni da mu je kuća prvi put zapaljena 20. novembra i da je 27. novembra u MUP-u Kantona Sarajevo dao izjavu da sumnja na podstanara kojem je dao kuću na čuvanje bez ikakve nadoknade.

“Kada smo to sve sanirali i opremili, pokrili daskom i najlonom, opet su mi nakon 40 dana zapalili kuću gdje je požar uhvatio najlon, da bi sinoć zapalili drugi dio krova”, rekao je Bojić i dodao da su sada iznijeli tri gume od automobila i zapalili.

Bojić kaže da policija vrši uviđaj, a da je i on došao sa sinom.

On naglašava da se sumnja na narkomane, a policija ga ubjeđuje da su to izvršili migranti, kojih, kako kaže, nema na tom području, što su mu potvrdile i komšije.

“Razlog je ta multietičnost što propagira vlast u Sarajevu i ne valja mi ime i prezime. Ja mijenjati ime i prezime neću niti se koga bojim osim Gospoda Boga”, poručio je Bojić i dodao da će se na proljeće vratiti da renovira svoju kuću uz pomoć Bošnjaka i Hrvata kojima je pomogao u protekom ratu.

On je istakao da sada živi u Višegradu i da ima namjeru da se vrati u ovu kuću.

 

RTRS