Zajednička izjava iz Srpske ide na sve značajne adrese u svijetu

Pozivamo na poštovanje zakonitosti i Ustava BiH – poruka je sa sastanka sadašnjih i bivših funkcionera Republike Srpske, koji je održan u Narodnoj skupštini.

Za nekoliko dana, kaže predsjednik Parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović, biće napisana zajednička izjava koju će u sljedeći petak, 24. decembra, potpisati svi učesnici.

Ta zajednička izjava biće poslata na sve značajne adrese u svijetu – od UN do diplomatskih predstavništava.

Iz NSRS je saopšteno da je predsjednik Parlamenta bio domaćin nekadašnjim predsjednicima Narodne skupštine Republike Srpske i predsjedavajućim Parlamentarne skupštine BiH i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske sa kojima je razgovarao o aktuelnom političkom trenutku i naporima koje Republika Srpska čini kako bi se sve otvorene teme i problemi riješili dijalogom, uz uvažavanje svih strana u BiH.

– Na ovom konsultativnom sastanku bilo je riječi o usaglašavanju zajedničke izjave o osudi kršenja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i odbrani demokratskih vrijednosti i načela parlamentarizma u BiH, koja bi nekadašnji čelni ljudi parlamenata trebalo da potpišu na sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske u petak, 24. decembra u 12.00 časova i upute na najznačajnije adrese međunarodnih institucija – navedeno je iz Parlamenta Srpske.

Prethodni članakTrebinje: Povrijeđeno jedno lice, tri automobila oštećena
Naredni članakOGLASILA SE ORKA: Lana naklon i kapa do poda! Ovo je za Mostar! Napravite nam bazen!