ZABRINJAVAJUĆA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NEVESINJU, OD 36 UZORAKA ČAK 31 POZITIVAN NA KORONU

U Nevesinju je izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija. Od 36 uzoraka koji su poslani na analizu njih čak 31 pozitivan je na korona virus. Rezultai su sinoć stigli u Dom zdravlja Nevesinje i nimalo nisu ohrabrujući, a svakodnevno su sve veći redovi ljudi pred kovid ambulantom, u labaratoriji i na rengenu.

Direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija rekao je lokalnim medijima da je sve više mladih koji su zaraženi korona virusom, ali i da sve više osoba ima potrebu za kisikom.

Osobe koje zahtijevaju bolničko liječenje iz Doma zdravlja šalju u nevesinjusku bolnicu, no problem je što u na kovid odjelu bolnice nema odavno više slobodnih kreveta.

– Trenutno su otvorena dva odjeljenja, smješteno je 25 pacijenata, u dnevnoj bolnici 28 pacijenata, svih su sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, rekla je epidemiolog iz Bolnice Nevesinje Staka Milović.

Medicinsko osoblje poziva građane na oprez i odgovorost jer se još dugo neće moći izdržati ovakvo stanje, a među oboljelim je i veliki broj medicinskog osoblja.

Prethodni članakUhapšeno lice zbog prijetnji policajcu
Naredni članakU MOSTARSKOJ BOLNICI PREMINULO PET OSOBA, VELIKI BROJ ZARAŽENIH