Vulin: Preveliki zadatak za Rubina da od Srba napravi narod koji prihvata zapadne laži

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je DŽejms Rubin zvanični cenzor SAD za Balkan za kojeg je preveliki zadatak da od Srba napravi narod koji prihvata laži Zapada kao svoju istinu.

Vulin, koji je i senator Republike Srpske, kaže da nije sramota trpiti laži i sankcije, ali jeste sramota ćutati kada se prijeti predsedniku Srbije, jer da je on ćutao oni nikada ne bi imali prilike ni da ćute, ni da govore.

Reagujući na plan SAD o zabrani informacija iz ruskih i kineskih izvora čiji je kreator američki specijalni izaslanik i koordinator Globalnog centra za angažovanje Stejt departmenta DŽejms Rubin, kao i na njegove prijetnje upućene Vučiću, Vulin je istakao Rubin nije naveo primjer nijedne ruske ili kineske laži.

– Mogu ja da mu navedem brojne primjere zapadnih laži. Da je u Srebrenici bio genocid, da je bombardovanje Srbije humanitarna operacija, da će SR Јugoslavija biti sačuvana, da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, da se NATO neće širiti na Istok, da će Minski sporazum biti poštovan, da će Dejtonski sporazum biti neizmjenjen, a da će Briselski sporazum biti sproveden – kaže Vulin.

On je dodao da je Rubin zapravo cenzor za Srbe i da im se zato tako često obraća preko “Glasa Amerike” iz Tirane, da mjestom izjave poruči i gdje je Srbima mjesto.

Vulin je dodao da najbolji učenik Madlen Olbrajt smatra da su Srbi prijatelji Rusije i Kine i da je to posljedica propagande.

– Istina je na sredini, Srbi jesu iskreni prijatelji Rusije i Kine, ali ne zbog propagande, već zbog nepogrešivog srpskog osećaja da budu tamo gde je sloboda – kaže Vulin.

Prema njegovim riječima, cenzor Rubin od Srbije traži da zabrani ruske i kineske medije u Srbiji i da će, ako Srbija ne postane dio antiruske histerije, cenzor “podsetiti na prošlost Aleksandra Vučića”.

– I nije neka prijetnja, Vučić ima razloga da se ponosi svojom borbom za srpski narod. Mi, Srbi, smo ponosni na našeg predsjednika, a da je neko ponosan na Rubina, ne bi ga strmoglavili iz Stejt departmenta u Tiranu da sastavlja spiskove lica za sankcije – rekao je Vulin.

On je dodao da je ispred Rubina cilj koji ni Madlen Olbrajt, ni njegova supruga Kristijana Amanpur nisu ostvarili, da od Srba stvori narod koji prihvata njihovu laž kao svoju istinu.

– Prevelik je to zadatak za cenzora iz SAD, ali možda nije za one Srbe koji se rado javljaju na konkurs za dostavljače i izdajnike – smatra Vulin.

On je istakao da nije sramota biti smijenjen od CIA, ali je sramota ćutati kada se od Srba traži da zaborave svako dobro koje nas vezuje sa Rusima i Kinezima.

– Nije srpski ćutati, jer da Rusi i Kinezi ućute kada uslede napadi na Srbiju i Srpsku ne bi se čuo ni glas Srba. Nema cenzure bez autocenzure – rekao je Vulin.

Prethodni članakBirmančević: Velika je čast igrati za nacionalni tim, bitno je da pobijedimo Dansku
Naredni članakBijeljina: Promocija knjige “Od Grmeča do Dejtona i dalje”