Vulin: Planirano hapšenje Andreja da bi prisilili Vučića da podnese ostavku

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otkrio je nove detalje o aferi “Jovanjica” i prisluškivanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je rekao da slučaj “Jovanjica” nema nikakve veze sa Koluvijom.

“Da li će Koluvija biti osuđen ili neće, da li je na njegovoj plantaži proizvedena marihuana, to će odlučiti i time se bavi sud. Mi ovde danas govorimo o tome da su delovi MUP-a bili spremni da učestvuju u radnjama koje su nespojive za policijace, koji su bili spremni da sve ovo što se dešavalo oko Jovanjice da bi predsednik Vučić video rođenog brata u zatvoru i da bi podneo ostavku”, kaže Vulin.

Dodaje da je prisluškivanje imalo za cilj da pronađe kompromitaciu za predsjednika Vučića ili članove njegove porodice.

Prethodno je Tomislav Radovanović načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije potvrdio pisanja “Novosti” da su nekadašnja sekretarka Uprave kriminalističke policije Dijana Hrkalović, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodan Milenković i inspektor Dušan Mitić odbili su da budu ispitani na poligrafu, što se u policiji tumači da je pomenuta trojka od ranije imala takav dogovor sa bivšim rukovodstvom MUP-a i da su zbog toga odbili detektor laži.

“Slučaj ‘Jovanjica’ je bio “plan B” grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranih ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima. Cilj formiranja mreže je bio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Verovatno iz prvog pokušaja nisu mogli da diskredituju predsednika Srbije i vlast, a onda su pokušali da kroz “plan B” diskredituju predsednikovog brata”, objasnio je Radovanović na TV Prva.

Dodaje da je prelomna tačka u početku plana bio je put tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u SAD.

Prethodni članakDodik: Pravosnažna presuda smjenjuje funkcionere SNSD-a
Naredni članakNa Jahorini pale prve pahulje snijega