Vujović: Nema smisla ostati u BiH ako se nastavi sa ponižavanjem Srba

Koordinator Boračkih organizacija istočne Hercegovine Veselin Vujović izjavio je Srni da nema smisla ostati u BiH ako se nastavi sa pričom o ukidanju Republike Srpske i ponižavanjem srpskog naroda u BiH.

Vujović je ocijenio sramnom rezoluciju o Srebrenici koja je usvojena u Generalnoj skupštini UN, koju su inicirale Njemačka i Hrvatska, a pobile su pola srpskog naroda u 20. vijeku.

“Trenutno mogu da odlučuju o tome, ali neće im to proći kako su planirali. Ni njima, ni američkoj Ambasadi. Srpski narod im se neće predati, ni pristati na njihove ucjene i omalovažavanje srpskog naroda”, rekao je Vujović.

On je dodao da je BiH privremeno rješenje, primirje na ovim prostorima, zbog čega se i potpisao Dejtonski mirovni sporazum, da se više ne bi ratovalo.

“Ako oni budu išli u pravcu da će ukinuti Republiku Srpsku, to neće uspjeti. Borci im se neće predati”, rekao je Vujović.

Vujović je rekao da su se borci borili za Republiku Srpsku i za svoj narod, te da se zbog mira pristalo na zajedničku državu BiH.

“Borićemo se za prava srpskog naroda i zajedničku državu sa Srbijom”, zaključio je Vujović.

Prethodni članakBolna svjedočenja: Iz masovne grobnice virile noge i ruke ubijenih Srba
Naredni članakĆurić: Nismo za BiH u kojoj nema konsenzusa