Vujanović o ubistvu Bašića: Drugog motiva osim posla ne vjerujem da je bilo

Načelnik Policijske uprave (PU) Prijedor Sretoja Vujanović izjavio je danas da je jako veliki broj lica u Prijedoru, Banjaluci i širom BiH pod obradom policajaca i tužilaštava u vezi sa ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića.

“Drugog motiva osim posla ne vjerujem da je bilo”, rekao je Vujanović na konferenciji za medije u Prijedoru, odgovarajući na pitanje o mogućem motivu ubistva.

On je naveo da je uspostavljena saradnja sa svim policijskim agencijama na nivou BiH i regiona, kao i sa Interpolom, Evropolom, FBI i drugim policijskim agencijama u zemlji i okruženju.

“Na terenu su policijske snage žandarmerije, specijalne antiterorističke jedinice i redovne policijske snage koje zajedno sa radnicima krim-policije rade na osnovnom zadatku – identifikaciji i pronalasku izvršioca”, rekao je Vujanović.

Vujanović je pozvao medije da daju svoj doprinos da građani shvate šta policija radi na terenu, da se strpe, sarađuju i da podijele sa policijskim službenicima eventualna saznanja.

“Molim građane za strpljenje dok traju pojačane mjere i kontrole na području grada Prijedora i šire”, dodao je Vujanović.

On je ponovio da policijski službenici PU Prijedor i Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske preduzimaju mjere i radnje radi identifikacije i pronalaska izvršioca teškog ubistva i da se sve mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Republičkog javnog tužilaštva.

Komemoracija je sutra u podne u Pozorištu Prijedor, a sahrana u 14.00 časova na Gradskom groblju u Prijedoru.

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenko Bašić ubijen je juče iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Prethodni članakStano: Nema sankcija protiv Srbije
Naredni članakDodik o reformi Izbornog zakona BiH “Pregovori propali, muslimani ne žele da obezbijede nikakva prava Hrvatima”