VUJADINOVIĆ: SVE ĆE PROĆI, ALI BRUKA VLASTI U PODGORICI OSTAJE VJEČNA

Narodni poslanik i člana međuparlamentarnog foruma Srbija-Republika Srpska Milimir Vujadinović saopštio je danas da će sve proći, ali da će bruka vlasti u Podgorici ostati i poslije 23. maja i u vječnosti.
Reagujući na istup ministra inostranih poslova Crne Gore Filipa Ivanovića  napade na srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, Vujadinović je naveo da ”Ivanović samo nastavlja posao koji su započeli njegovi prethodnici, trudeći se da ni malo ne zaostaje u nanošenju nepravde Srbiji kao i u napadima na onoga na koga se srpski narod na Balkanu u cjelini oslanja, a to je nesumnjivo srpski predsednik Aleksandar Vučić”.

”Jedino što je u saopštenju Filipa Ivanovića tačno je to da će Srbija i Crna Gora i posle 23. maja biti jedna pored druge, pre svega kao isti, ili pak veoma, veoma sličan narod, sa istom istorijom, verom i kulturom, ali je tačno da će nažalost tu biti i Filip Ivanović i njemu slični, sa zadatkom da taj narod i dalje svađaju i razdvajaju, a sve po nalogu kojekakvih ambasada i spoljnih mentora, boreći se za šaku vlasti i milostinje, koju i dobijaju od njih, a ne od toga naroda”, naveo je Vujadinović. 

On navodi da će i poslije 23. maja u toj borbi, nažalost, glavna meta i dalje biti srpski predsjednik Aleksandar Vučić. 

”Takođe, ono što će ostati i posle 23.maja, kao večna i jedina istina, jeste da se Aleksandar Vučić borio i za Srbiju i srpski narod i kada je to bilo najteže, a da je Filip Ivanović, za šaku dukata tom istom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj, sitnim podvalama pokušavao da stavi žig genocidnosti i pokušavao da ih razvlasti, i u Republici Srpskoj, baš kao što je to sa sebi sličnim radio i po pitanju Kosova i Metohije. No, na kraju, kako bi to rekao veliki vladika Rade: Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka”, poručio je Vujadinović. 

Filip Ivanović poručio je u nedjelju naveče da stavom u odnosu na rezoluciju o Srebrenici, Crna Gora ne želi da kvari odnose sa susjedima, već da djeluje kao “pomiritelj”.

Komentarišući posljednje ocjene predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa amandmanima vlade u Podgorici na tekst nacrta rezolucije, Ivanović je za RTCG kazao da su one “žalosne” i “neprimjerene”.

”Žalosno je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neprimjerenim riječima obraća i govori o Crnoj Gori i tako nesrećne formulacije ne mogu biti pozdravljene iz naše zemlje”, kazao je ministar inostranih poslova.

Prethodni članakGimnazijalac Vuk Јanković osvojio srebro na Matematičkoj olimpijadi BiH
Naredni članakOBILJEŽAVANJE 32 GODINE OD STRADANJA SRBA U BRADINI KOD KONJICA