Vučić: Vulin nikad nije bio ničiji agent, samo je radio za svoju zemlju

Predsjednik Srbije Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom ostavke direktora Bezbednosno-informativne agencije /BIA/ Srbije Aleksandra Vulina da on nikada nije bio ničiji agent, pa tako ni Rusije, već je radio samo za svoju zemlju.

– Tačno je da su postojali pritisci od kada je imenovan na tu dužnost. Od prvog dana su postojali i bilo je nedvosmisleno. Vulin ozbiljno zna kako se to kreće i kakve su posledice bile ili kakve mogu da budu – naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da ne može da komentariše neke stvari jer je obavezan na čuvanje tajni.

– Ne bih da govorim ko je agent nekih zemalja, uglavnom zapadnih, a ko je samo potrčko Sjedinjenih Država. Vulin nikada nije bio ruski agent, a da li je uvijek volio Rusiju više od SAD, Engleza, nema sumnje i on se time ponosi. Da je radio za nekog drugog to su laži – rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Vulinu na doprinosu koji je dao na očuvanju bezbjednosti, da zemlja bude samostalna i nezavisna, što je jedan od postulata politike koju vode svi koji su na vlasti.

– Radujem se saradnji sa njim u budućnosti. Nije kraj života, a uveren sam ni kraj zajedničkih uspjeha – rekao je Vučić za TV Pink.

Direktor BIA Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, navodeći da neće da dozvoli da bude povod za ucjene i pritiske jer SAD i EU “traže njegovu glavu” kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji.

– Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i srpski svijet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA – naveo je Vulin.

Prethodni članakIzlazak iz Gaze čekaju 54 državljanina BiH
Naredni članakDjevojka (22) skočila u rijeku, spasli je vatrogasci