Vučić: Srbi čuvaju Dejton, rukovodstvo u Sarajevu i neki sa Zapada hoće da ga ruše

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučič rekao je večeras da Srbi hoće da čuvaju Dejtonski sporazum, da njegovo rušenje ne žele ni Bošnjaci, već njihovo rukovodstvo, kao i pojedini političari sa Zapada koji se igraju vatrom, optužujući Srbe za to.

Vučić je, komentarišući za TV Pink izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da je Dejtonski sporazum greška i da je Vučić tokom devedesetih pucao iz snajpera sa sarajevskih brda, rekao da je ta izjava veoma opasna i upitao hoće li na nju reagovati pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju DŽejms O'Brajan, kao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi.

– Što niste reagovali na to kada je (Helez) rekao da je Dejton greška? Zamislite da ja tako brutalno lažem o članu njihovog Predsjedništva – rekao je Vučić.

Poručio je Helezu da će, ukoliko pokaže i najmanji dokaz da je pucao sa brda u Sarajevu, istog trenutka prestati da bude predsjednik Srbije.

– Pozivam te, lažove jedan, sa kineskim dronovima iz Tehnomanije da, ako ne dokažeš – podneseš ostavku sa funkcije koja je daleko manje značajna – rekao je Vučić.

Dodao je da su fotografije njega sa puškom o kojima je Helez govorio lažne, kao i da je bio naslonjen na stativ od kamere.

Vučić je rekao i da ambasador SAD u BiH Majkl Marfi dnevno izlazi sa “500 objava o /predsjedniku Republike Srpske Miloradu/ Dodiku”, dodajući da čeka da vidi hoće li reagovati u ovom slučaju.

Vučić je rekao da su upravo oni koji optužuju Srbe umislili da je trebalo da uđu tada u Banjaluku, zajedno sa Hrvatima i uz podršku Zapada protiv Srba.

Vučić je rekao i da njega interesuje da li će se raditi auto-putevi i pruge, a da ga ne zanima da se izvinjava i da podilazi nekima zbog toga što su ubijali Srbe.

On je rekao da je njegova “obaveza da kaže `izvinite` i `žao nam je` zbog toga što smo mi negdje ubijali vaše sunarodnike”, kao i da uvijek želi da položi cvijeće, vijenac, sve što je potrebno, ali da traži i od drugih da se poklone srpskim žrtvama, jer to nisu, kako je rekao, vodene bojice, crvene boje, već krv koja je tu prolivena.

– I ništa više od toga. A ne, sjetili smo se pa ćemo sad ne znam šta da izmislimo novo protiv Srba pa će nam biti dobro. Evo Donika Gervala je pozvala sve da pomognu demokratskim snagama u Srbiji, pošto je Srbija za nju nešto izvan Kosova. Da pomognemo demokratskim snagama u Srbiji da obore Vučića, oni će onda da priznaju nezavisno Kosovo. A ja pozivam sve druge da me obore, priznajte Kosovo, priznajte da su Srbi najgori zločinci, priznajte sve što hoćete, priznajte sve genocide, i stvarne i nestvarne, i kakve god hoćete. Јa u tome neću da učestvujem – rekao je Vučić.

On je rekao da ne odgovra ni ništa “ni ovima iz Prištine ni ovima iz Sarajeva” i da ih nikada ne vrijeđa.

Prethodni članakDodik: Tri Nevesinjske puške potvrda više da srpski narod nikada nije i neće pristati da bude sluga okupatora
Naredni članakGlumac Viktor Savić nagrađen na festivalu u Napulju