VUČIĆ PROGLASIO POBJEDU, PA PORUČIO: Ogromno hvala građanima! A sad… Nastavljamo da radimo za Srbiju (VIDEO)

Predsjednički kandidat i nosilac liste “Zajedno možemo sve” Aleksandar Vučić zahvalio se građanima Srbije.

Vučić je proglasio pobjedu na izborima, kako na predsjedničkim tako i na parlamentarnim, a potom se oglasio na Instagramu.

Uz objavljeni video poručio je:

“Beskrajno sam ponosan i srećan, ogromno hvala građanima Srbije! A sad… nastavljamo da radimo! Za Srbiju”!

– Ponosan sam što sam uspeo da uradim sto niko u Srbiji nije. I ovo znači da imam tremu, jedini sam koji je pobedio dva puta u prvom krugu i to sada u drugom mandatu a nije bilo čak ni tesno.

To pokazuje zašto sam neobično ponosan, posle Nikole Pašića biću čovek koji je najduže bio na vlasti u našoj zemlji. Beskrajno sam zahvalan ljudima i našem narodu na Kosovu i Metohiji gde sam dobio preko 90 odsto glasova, kao i u Republici Srpskoj skoro 90 odsto.

Pred nama je da se potrudimo da uradimo još više stvari, naučio sam da su dela važna… Navikavam se na ulogu predsednika koji nije predsednik stranke. Čini mi se da danas, kao neko ko ima najveći legitimitet, napravićemo vladu koja će nastaviti da se kreće nastavkom EU puta ali i da ne ruši veze sa tradicionalnim prijateljima – rekao je Vučić.

Naveo je da prema podacima SNS, koji uključuju i podatke sa KiM i iz dijaspore, lista Zajedno možemo sve je osvojila 44 odsto glasova.

– Lista “Dragan Đilas Za ujedinjenu Srbiju” je osvojila 13,6, lista Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović DSS NADA 5,3, Moramo nešto više od onoga što je rečeno, 4,7, i Zavetnici i Dveri su na 3,8. Radikali i Suverenisti su na 2,2 i 2,3, SVM 1,55, Zajedno za Vojvodinu 0,65 – rekao je on.

To znači da će SNS imati 124 ili 125 mandata, i da je većina za samostalni sastav vlade na ivici, ali i da samo sa SVM imaju dovoljno za većinu.

– Interesantno je da su nam gradski rezultati u Beogradu nešto bolji nego što su parlamentarni u samom gradu Beogradu.

Aleksandar Vučić

Vučić je potom saopštio i preliminarne rezultate predsjedničkih izbora: Zdravko Ponoš je dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,9 odsto, Milica Đurđević nešto manje od 4,5 odsto, a 4,4 odsto Boško Obradović, gospođa Stojković 3.15, gospođa Stamenković 2 odsto, Miša Vacić 0.9 odsto, a Vučić 59,9 do 60,1 odsto glasova odnosno oko 2.245.000 glasova.

– Ponosan sam što sam uspeo da uradim što niko u Srbiji nije. I ovo znači da imam tremu, jedini sam koji je pobedio dva puta u prvom krugu i to sada u drugom mandatu a nije bilo čak ni tesno. To pokazuje zašto sam neobično ponosan, posle Nikole Pašića biću čovek koji je najduže bio na vlasti u našoj zemlji. Beskrajno sam zahvalan ljudima i našem narodu na KiM gde sam dobio preko 90 odsto glasova, kao i u RS skoro 90 odsto. Pred nama je da se potrudimo da uradimo još više stvari, naučio sam da su dela važna. Navikavam se na ulogu predsednika koji nije predsednik stranke.

Aleksandar Vučić

Predsjednik kaže da je iz ovoga naučio da su djela važna, i da su rezultati važni, i dodao da su dvije liste pretrpjele teške udare – lista SNS i Dragana Đilasa, gdje su zbog međusobne borbe mnogi drugi iskoristili to.

– Izvinjavam se što govorim kao predsednik. Kada se bude formirala Vlada, onda će se videti ko je dobitnik, a ko je gubitnik. Takođe, za nas je veliko pitanje šta hoćemo da uradimo sa našom zemljom u budućnosti. Hoćemo li da nastavimo sa modernizacijom, sa investicijama, hoćemo li čuvati mir i stabilnost? A rekao bih kao neko ko ima najveći legitimitet da ćemo takvu vladu i formirati. Verujem da su pred nama brojni izazovi, ali da je za Srbiju najvažnije da ima dobre odnose u regionu, da nastavi na evropskom putu, ali da ne izgubi tradicionalna prijateljstva – istakao je on.

– Neka ljudi nastave da cene po delima. Veliko hvala građanima Srbije, beskrajno sam ponosan i srećan, trudim se da sakrijem suze radosnice. Hvala i mojoj porodici koja je pretrpela svasta. Ponosan sam na kampanju koja je bila najčistija, nikoga nismo blatili. Kako god, mislim da i u gradu ima mnogo opcija koje se pružaju, ali svakako će i tu SNS biti najveći, ali da sačekamo… A ovi brojevi se ne mogu promeniti, mi smo već obradili preko 85 odsto biračkih mesta.

– Za parlamentarne i predsjedničke i rezultati su nam u glas tačni. Veliko hvala mojoj stranci koju beskrajno volim i znam kroz koliko je muka prošla. Hvala i SPS i SVM i svima drugima koji su me podržali.

Vučić je čestitao građanima Srbije na demokratski obavljenom poslu, i ističe da je Srbija danas snažnija.

– A da li ćemo biti snažniji zato što smo ovoliko udesno otišli, to ćemo videti. Verujem da će SNS uspeti da zadrži krmu tog broda da ne ode previše udesno – rekao je predsjednik.

Pitanja novinara

On je na pitanja novinara rekao da će imati veoma stabilnu vladu, i da nema nikakvih problema sa Savezom vojvođanskih Mađara, pa će imati većinu u Skupštini. Predsjednik je hrvatskim novinarima rekao da mu je drago što je gospodin Žigmanov ušao u Skupštinu, a potom je govorio o odnosima sa Hrvatskom.

– Meni ne možete nijednu lošu reč da nađete o Hrvatima, iako su vaši mediji mene napadali svaki dan sa stotine tekstova. Srbija će biti sve snažnija i jača, a ja ću dati sve od sebe da naši odnosi budu jači. Ne tražimo od vas da se izvinjavate, nemojte ni vi tražiti od nas. Hajde da gledamo u budućnost – rekao je Vučić.

 

Prethodni članakUjedinjena opozicija proglasila pobjedu u Beogradu!
Naredni članakPRVI REZULTATI IZBORA U BEOGRADU: SNS ipak najbliži formiranju gradske vlasti