Vučić primio đake sa Kosmeta: Nastavićemo ulaganja u škole i vrtiće (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država nastaviti da pomaže narod i djecu u južnoj pokrajini, i da će nakon izgradnje tri nove škole i pet vrtića, kao i obnove 29 škola na toj teritoriji nastaviti sa ulaganjima koliko je to moguće.

– Nastavićemo koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće, da ulažemo u vaš napredak. Za muzički kabinet koji vam je poteban, za koji ste me pitali, računajte da je riješeno. To je sitnica, u prethodne tri godine smo uradili potpuno nove tri škole i pet vrtića i obnovili 29 škola – rekao je Vučić prilikom prijema učenika i nastavnika osnovne škole “Sveti Sava” iz Žerovnice u opštini Zvečan sa KiM.

Vučić je naglasio da je posebno srećan što su djeca sa KiM mogla da posete Beograd, vide Hram Svetog Save kao i sve institucije, kako je rekao, njihove srpske države.

On se posebno zahvalio roditeljima, koji, kako je rekao, čuvaju svoju otadžbinu uprkos teškim uslovima u kojima žive na teritoriji KiM.

– Vašim roditeljima sam beskrajno zahvalan što čuvaju i brane svoju otadžbinu, što je se u najtežim uslovima teškog progona i svakodnevnog maltertiranja nisu odrekli. I što znaju da imaju smo jednu zemlju, Srbiju. Hvala i vama djeco, što volite svoju zemlju i na tome što ćete svojim znanjem da doprinesete njenom napretku – rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je osnovcima i njihovim vaspitačima i nastavnicima poručio da ukoliko misle da država može da uradi bilo šta to traže i kažu.

– Ako mislite da možemo bilo šta, što je realno i racionalno i moguće da uradimo, kažite. Roditelji mogu da vam ispune i želje iz bajke, mi ne možemo, ali vas molim da to kažete. Srećan sam što ste mogli da vidite kako nam izgleda Hram Svetog Save, ali sam posebno srećan što znam da smo bar malo mogli da pomognemo naše svetinje na KiM. Da obnovimo i sačuvamo sve od Dečana do Banjske – rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio i nastavnicima i roditeljima, a djeci je uručio poklone.

Prethodni članakŠvedski novinar došao do podataka o 500 usvojene djece iz bivše SFRЈ
Naredni članakPatrijarh osveštao hram u Foči: “Veliki blagoslov se izlio na Republiku Srpsku”