Vučić poručio djeci iz Sjeverne Makedonije da čuvaju srpske običaje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je djecu srpske nacionalnosti iz Sjeverne Makedonije, koja borave u posjeti Beogradu povodom božićnih praznika, i poručio im da čuvaju srpske običaje i kulturu, kao i časno ime velikog srpskog naroda kome pripadaju.

– Hvala vam što ste danas u Beogradu i Srbiji. Srećan sam što danas, na Badnji dan, mogu da vas ugostim. Vjerujem da ćete mnogo toga vidjeti u Beogradu i zavoljeti Srbiju baš kao što volite i mjesta odakle dolazite i kao što volite Sjevernu Makedoniju – rekao je Vučić na prijemu u zgradi Predsjedništva.

Predsjednik Srbije uputio je čestitke za Božić srpskom narodu, ma gdje živio.

– Želim da našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi i patrijarhu Porfiriju uputim čestitke za Božić, najradosniji hrišćanski praznik, našem narodu u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, BiH, a prije svega našem stradalom narodu dan dijelu Srbije – na Kosovu i Metohiji i kažem hvala što čuvaju naše srpsko ime i prezime, naša srpska ognjišta i našu srpsku kuću – poručio je Vučić.

On je svima poželio mir, uspjeh, sreću i radosniju godinu nego što je bila 2023. godina.

Djevojčica Angela Antevska čestitala je Vučiću Badnji dan i Božić u ime svih Srba u Makedoniji i prenijela pozdrave makedonskog naroda.

– Želimo da vam se zahvalimo za poziv i gostoprimstvo, jer mi Srbiju osjećamo kao svoju kuću. Izuzetna je čast biti ovdje sa vama na ovaj veliki dan. Naš osnovni zadatak je da u Sjevernoj Makedoniji čuvamo naš identitet, srpski jezik, ćirilicu i srpsku kulturu. Naša misija je da se držimo zajedno jer jedino tako možemo opstati – rekla je Antevska.

Prethodni članakBanjaluka: Proslava Badnjeg dana uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića (FOTO/VIDEO)
Naredni članakVLADIKA DIMITRIJE SLUŽI VEČERNJE I NALAŽE BADNJAKE U MOSTARU