Vučić: Očigledno da neki rade na destabilizaciji cijelog regiona i Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela nakon sastanka sa komesarom Evropske unije za proširenje i susjedsku politiku Oliverom Varheljijem.

Vučić je komentarisao vijest da će Priština sutra podnijeti zahtjev za članstvo u Savjetu evrope.

“Teško pitanje za nas. Očigledno je da neki ljudi rade na destabilizaciji celog regiona i na destabilizaciji Srbije. Večeras ću govoriti detaljnije o tome. Ako oni to urade, onda je jasno da za njih ne postoji ni Briselski ni Vašingtonski sporazum. Biće interesantno da vidimo ko će da podrži nešto tako. Mi ćemo odgovoriti ozbiljno i odgovorno i snažno štititi svoju zemlju”, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara o novim pritiscima za uvođenje sankicija Rusiji, Vučić je jasno odgovorio da će u skladu sa interesima Srbije da donosi odluke.

Vučić je izjavio večeras, pred neformalnu večeru koju za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žosep Borel, da očekuje ne jednostavne razgovore zbog pitanja koja su iskrsla. Međutim, ističe da je Srbija donijela odluku za ubrzanje puta u EU i da vjeruje da će ona biti uzajamna.

“Očekujemo do kraja meseca važnu posetu Srbiji i da ćemo imati konkretnije i bolje rezultate u toj saradnji“, podvukao je Vučić.

Prethodni članakJoš 15 osnovaca iz Prijedora sa istim stomačnim tegobama
Naredni članakU akciji “Meta” uhapšene 24 osobe, pogledajte šta je sve zaplijenjeno