Vučić: Nikad se nećemo odreći svog ognjišta, ni imena ni prezimena

Mi Srbi se trudimo da pokažemo pijetet prema tuđim žrtvama, ali nas nemojte tjerati da zaboravimo srpsku djecu, da se odričemo svog ognjišta, svog imena i prezimena, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon polaganja vijenaca na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

– Nikad se nećemo odreći svog ognjišta, ni imena ni prezimena. Namjerno je prećutkivano sve, a rijetki hrabri su govorili o ovome. Ni mi više nećemo nikada da ćutimo nad našim srpskim narodom – istakao je Vučić.

Vučić je poručio da je tokom 28 godina bezbroj puta pomislio na ovo mjesto, slušajući kako je kolona izbjeglica prolazila ovim putem i kako su stradali naši ljudi.

– Ovdje je 10 ljudi ubijeno, četvoro djece, samo zato što su Srbi. Djeca stara šest, 10, 11 i 13 godina. Dva puta smo dizali ovaj spomen krst, prvi put je to bio drveni krst, onda su ga srušili, onda smo podigli mali aluminijumski krst, onda su ga srušili, pa smo podigli ovaj tri puta veći. Ako i njega sruše podići ćemo ponovo, ne mirimo se sa ubijanjem djece – rekao je Vučić.

Prethodni članakDodik i Vučić položili vijence na Petrovačkoj cesti; Odata pošta srpskim stradalnicima
Naredni članakPUCANO PORED GENERALNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE U MOSTARU