Vučić: Nije bilo novih pritisaka na Srbiju po pitanju KiM, ali jeste po pitanju Rusije

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da na bezbjednosnoj konferenciji u Minhenu nije bilo “iza scene” nekih novih pritisaka na Srbiju po pitanju KiM, dok po pitanju Rusije jeste, ali da je to već uobičajeno, kako je rekao, na svakom mjestu i na svakom koraku.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da li je bilo novih pritisaka po pitanju KiM i Rusije u Minhenu.

– Što se Rusije tiče, to uvijek čujete na svakom mjestu i na svakom koraku i to sam čuo bar na dva sastanka danas. To je ključna tema, mislim, da mi budemo sasvim fer, suviše smo mi mali, ovo su naše muke. Ali, Rusija je suština i sad ovo poslije smrti Navaljnog, to je užasno teška situacija i naravno tragedija i loša vijest za cijeli svijet, za svakog normalnog čovjeka je užasno kada čujete da je neko preminuo. Da li je preminuo iz ovog ili iz onog razloga, to će istraga bilo čija da ustanovi, ali svakako loša vijest koja doprinosi još težoj atmosferi – rekao je Vučić.

Dodao je da se ta atmosfera mogla osjetiti i na konferenciji u Minhenu.

– Tako da mi smo suviše mali da bismo bili bilo kakav suštinski faktor, osim što niko ne želi da vidi da na bilo koji način mi imamo drugačiji stav od stava većine – rekao je Vučić.

Prethodni članakHrvatski vaterpolisti svjetski prvaci
Naredni članakMOSTAR – Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći