Vučić: Neću da se izvinjavam onima koji su ubijali Srbe

Beograd, 4. avgusta 2021.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic govori u Busijama na svecanoj ceremoniji obelezavanja Dana secanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja" . FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u obraćanju na centralnoj državnoj ceremoniji u Busijama povodom Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja”, da neće da se izvinjava onima koji su ubijali desetine hiljada Srba i da neće da gazi po mrtvima koji su stradali samo zato što su bili Srbi.

– Neće više biti “Oluje” ni “Bljeska” – rekao je predsjednik Srbije.

Dodao je da ne treba računati da će srpski narod dobiti izvinjenje ili da će neko da se pokaje zbog zločina nad Srbima.

Vučić je podsjetio da Hrvatska ovaj dan proslavlja kao “Dan pobjede i domovinske zahvalnosti”, upitavši – “pobjede nad kim?”.

Poručio je da “ne smijemo zaboraviti ko smo, šta smo i kuda idemo”, te da se neće i ne smije zaboraviti ono kroz šta su Krajišnici morali da prođu.

– Kada se podsjećamo egzodusa i etničkog čišćenja 250.000 Srba, mi podsjećamo sebe na to ko smo i kuda idemo – istakao je Vučić.

On je naglasio da su u srpski identitet zauvijek ugrađene kolone na traktorima.

– Govorimo o onome identitetu u koji su ugrađeni vječno i Јasenovac i Јadovno, i Prebilovci – rekao je predsjednik Srbije i poručio:

– Možemo i moramo da oprostimo, ali to možemo samo ako pamtimo.

Prethodni članakObilježen Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u “Oluji”
Naredni članakDodik: Naš sveti zavjet je mir