Vučić: Nastavićemo da ulažemo u naše svetinje na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u božićnoj čestitki da je duhovna snaga srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve posebno izražena na Kosovu i Metohiji, gdje se čuvaju srpski narod i Srbija, koja će nastaviti da snažno pomaže i ulaže u svoje svetinje.

Vučić je poželio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru da praznik proslave u miru, radosti i blagostanju.

On je naveo da proslavljanje Božića u srpskom narodu ima dubok duhovni i istorijski korijen koji je ponosno njegovan i prenošen s generacije na generaciju.

– Čvrstu nadu i nadahnuće uliva saznanje da u našoj Srbiji, zemlji mira, solidarnosti i napretka, uz puno razumevanja i poštovanja, saborno čuvamo trajne hrišćanske vrednosti koje su naš narod stolećima okupljale i ujedinjavale – istakao je Vučić.

On je dodao da SPC ima nemjerljivu i jedinstvenu ulogu u očuvanju bogatog srpskog duhovnog i kulturnoistorijskog nasljeđa, kao i da je primjer posvećenosti u služenju narodu, u brizi o njegovom obrazovanju, duhovnom i moralnom napretku, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

– Duhovna snaga našeg naroda i Srpske pravoslavne crkve, posebno je izražena na našem stradalnom Kosovu i Metohiji, na kojem čuvamo srpski narod i našu državu Srbiju u celini, koja će nastaviti da snažno pomaže i ulaže u naše svetinje, jer nam je sveta dužnost da se Pećka kandila nikada ne ugase – poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije zahvalio je patrijarhu Porfiriju za neumoran trud i ogromni doprinos razvoju konstruktivnog dijaloga između SPC i institucija države Srbije, uz uvjerenje da je on na dobro svim našim građanima.

– Iskreno Vam želim uspeh u odgovornoj patrijaraškoj službi, uz radosni pozdrav: Mir Božiji, Hristos se rodi! – naveo je Vučić.

Prethodni članakŽeljka Cvijanović: Što više uvode sankcije, one su sve jeftinije
Naredni članakDalji pad inflacije jača privredu u BiH