Vučić nakon posjete Berlinu: Razgovori bili teški

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na kraju posjete Berlinu, da su razgovori bili teški, ali da je zadovoljan velikim interesovanjem njemačke vlade za razgovore sa Srbijom.

Vučić je, nakon sastanka sa šefice njemačke diplomatije Anelene Berkov, prenio da je i sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcem, na čiji poziv je boravio u Berlinu, a i sa ministarkom razgovarao o svim važnim pitanjima, kao što su evropska perspektiva, kriza u Ukrjaini, situacija na KiM.

“Nisu bili jednostavni razgovori, ali sam zadovoljan velikim intersovanjem nemačke vlade za razgovore sa Srbijom. To je važna vest”, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je u prva tri meseca trgovinska razmjena sa Njemačkom povećana za 26 odsto.

“To ne znači da će taj nivo biti na godišnjem nivou, ali će svakako biti iznad sedam milijardi evra. Ode u nebesa Nemačka kao trgovinski partner, postaje neuporedivo zančajnija. Prećiće po prvi put 15 odsto ukupne trgovinske razmene Srbije sa inostranstvom, ubedljivo je najznačajnija zemlja”, objasnio je on.

Vučić je kazao da neki dijelovi razgovora nisu bili jednostavni i laki, ali ne može uvijek da se izabere lak put.

Prenio je da razgovore sa njemačkim partnerima završava danas u 12:30 u Beogradu susretom sa ministarkom odbrane Kristinom Lambreht.

Prethodni članakAmerika urgira da Crna Gora uđe u “Otvoreni Balkan”
Naredni članakU Nevesinju oduzete puške i municija