Vučić: Kriv sam što ne priznajem nezavisnost samoproglašenog Kosova i zbog podrške Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je vidio pismo 56 zapadnih parlamentaraca i da je ponosan što ga okrivljuju za to da ne priznaje nezavisnost samoproglašenog Kosova i brani interese srpskog naroda u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Vidio sam da je u pismu, dodaje Vučić, u kojem sam napadnut ja, da sam kriv što pomažem ljudima u Republici Srpskoj, sve kao lutkar povlačim poteze, na povocu držim razne političare, isto tako Bog zna šta radim sa Srbima u Crnoj Gori, na KiM pravim probleme pošto ne priznajem nezavisnost.

– To pismo je suštinski protiv Srbije, oni kažu da je u Srbiji dobar onaj koji bi priznao nezavisnost Kosova, a ja sam krvi zato što ne priznajem nezavisnost Kosova i time izazivam probleme. To je moja krivica, ponosan sam na tu krivicu – rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Takođe sam, kaže Vučić, ponosan kada vidim da tu nema nekih imena.

 

On je naveo da su autori pisma i oni koji podržavaju istu politiku prvo krenuli da kriminalizaciju Srbe na Kosovu i Metohiji, a onda da tumače da je entitet Republika Srpska pojam koji je za njih ružan i odvratan i da neće da je vide nigdje.

– Republika Srpska je pojam sazdan u Dejtonu i Ustavu BiH. Zbog čega je napadaju? Potrebne su im laži da se udari i po Republici Srpskoj i Srbiji. Oni su kriminalizovali Srbe na severu Kosova i Metohije da bi /premijer samoproglašenog Kosova Aljbin/ Kurti udario na njih kao na navodne kriminalce i ubice. Slušamo laži da sveštenici prenose oružje, lažu jer im treba dubinska priprema da to urade na takav način – ukazao je Vučić.

– Što se tiče Ukrajine, ona nam je prijateljska zemlja. Mislim da je Zelenski mnogo mudriji i pametniji od Moreškl. Јer zamislite da Ukrajina prizna nezavisnost Kosova, u jednom danu bi izgubila sve. Da li postoje na sve Evoropske zemlje. Postoje pritisci na nas. Oni žele da to završi što je moguće prije. Dobro im je išlo do 2012, malo lošije poslije toga jer imaju više nepriznanja nego priznanja – kaže Vučić.

Uvijek će se zalagati za slobodarski pristup i da Srbija donosi sama svoje odluke.

– Nisam se nešto naročito uznemirio jer je ovo bio očajnički potez onih ljudi koji izazivaju i pokušavaju da izazovu sukobe. Otimaju dozvole Telekomu, vidjeli ste reakciju i američke Ambasade danas i brojnih drugih danas na Kosovu, ali to je tako kada imate ljude koji žele da izazovu sukobe i žele da nas spriječe da govorimo ono o čemu smo govorili danas i žele da nas uvuku u sukobe kako bi ispunili svoju agendu. Mi u tome ne želimo da učestvujemo. Borićemo se i uvek biti uz srpski narod na KiM – poručio je Vučić.

Prethodni članakMladić nađen sa ranom na glavi, ljekari se bore za njegov život
Naredni članakPolicija ima otiske ubice navijača, navodno se radi o grčkom državljaninu