Vučić: Dva dana bukvalnog širenja mržnje iz Sarajeva protiv Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prethodna dva dana iz Sarajeva, bez ikakvog osnova, vođena najprljavija kampanja protiv Srbije i “bukvalno širenje mržnje”.

On je dodao da je ta “jeziva kampanja” u Sarajevu i BiH organizovana uz podršku nekih drugih službi, a protiv onih koji predstavljaju Srbiju, da bi na kraju ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković i ministar odbrane Zukan Helez rekli da je sve urađeno u skladu sa procedurama.

Govoreći o nedavnom dolasku kadeta Srbije u Prijedor na obilježavanju 82 godine od Bitke na Kozari na Mrakovici, Vučić je podsjetio da je to organizovano čitavu deceniju, svake godine, i zapitao zbog čega je sada bila potrebna takva kampanja iz BiH.

– Čak i vaši mediji su to radili u Beogradu, želeći da nas predstave kao militaristički nastrojene i kao neke koji žele da osvajaju po regionu – rekao je Vučić novinarima u Rudnom kod Kraljeva.

Povodom izjave Veslija Klarka da Vučić želi da razbije BiH i uzme sjever samoproglašenog Kosova, kao i američkog predsjednika DŽozefa Bajdena kako je NATO bombardovanje SRЈ 1999. godine spriječilo etničko čišćenje na ovim prostorima, Vučić je ocijenio da su oni prilično nemoćni u svojoj mržnji i lošem odnosu prema Srbiji.

Vučić je naglasio da Srbija ne želi nikoga da osvaja.

Govoreći o kampanji protiv projekta “Јadar”, Vučić je rekao da je to bilo “pravo malo remek djelo najmanje dvije zapadne službe”.

Prethodni članakCIK: Žalbe proslijeđene Apelacionom odjeljenju Suda BiH
Naredni članakĐoković u polufinalu Vimbldona