Vučić: Dobar razgovor sa Kopmanom o ubrzanju evrointegracija Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertom Јanom Kopmanom imao dobar i konstruktivan razgovor o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.

– Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende, kao i primjeni plana rasta EU za Zapadni Balkan, a sve u cilju približavanja jedinstvenom tržištu EU – objavio je Vučić na Instagramu.

Dodao je da su se osvrnuli i na veoma važne teme zelenih koridora i svih drugih tema od značaja za Srbiju i region.

Vučić danas boravi u jednodnevnoj posjeti Briselu tokom koje se sastao sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem, a treba da se sastane i sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Vučić će danas učestvovati i u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Prethodni članakPerišić: Kompanija Prointer će sačuvati radna mjesta
Naredni članak“Iz**vali smo ga! ŠTA BRE BRAVO?!” Ognjen Amidžić u emisiji uživo pobjesnio zbog poraza, pjevačica mu odbrusila