Vučić danas dolazi u Mostar; Počinju direktni letovi Beograd-Mostar

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stiže danas u Mostar.

Vučić je kazao da će provesti dva dana u Mostaru. Planirani su brojni sastanci sa političarima u okviru mostarskog sajma, ali i predstavnicima pravoslavne crkve u Mostaru.

Iz kabineta predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Borjane Krišto su kazali da će u ponedjeljak, 15. aprila ona na Aerodromu Mostar dočekati predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, čime će se obilježiti uspostava direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Kako navode, nakon toga je planiran sastanak predsjedavajuće Krišto, dopredsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića i predsjednika Aleksandra Vučića.

Jedan od razloga dolaska Vučića u Mostar je uspostava direktne avio-linije između Beograda i Mostara, a kako je ranije najavljeno iz Er Srbije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara letjeti tri puta nedeljno i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

Do Mostara će se letjeti avionom tipa embraer 175, let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smijeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Јirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmjenu i doprinijeti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

 

 

Prethodni članakU Banjaluci sastanak vladajuće koalicije
Naredni članakTRESLA SE HERCEGOVINA, EPICENTAR KOD MOSTARA