Vučić: Ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori što misli, nije

GOLUBAC – Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, upitan da komentariše krivičnu prijavu podnesenu protiv srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za navodno negiranje genocida, rekao je da ne može da se miješa u rad institucija BiH.

“Ali, ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori ono što misli, nije”, rekao je Vučić i istakao da je kriviti Srbiju već postalo uobičajno.

Srbija je spremna da sa svima, pa i sa BiH, razgova o svakom obliku saradnje, protoku ljudi, robe i usluga, rekao je Vučić, ali je dodao da ne želi da učestvuje u kampanji Bakira Izetbegovića.

“Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića, jer kad god im je potrebno oni napadaju Srbiju”, rekao je Vučić novinarima u Golupcu odgovarajući na pitanje Tanjuga kako komentariše Izetbegoviće optužbe na račun Srbije za agresivni nacionalizam.

Predsjednik je istakao da nije primijetio da se iz Srbije upućuju neke nacionalističke i šovinističke poruke ka BiH.

“Naprotiv iz Srbije dolaze poruke mira i saradnje, kao i pružena ruka prema Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, ali to ne nailazi na odgovor”, rekao je Vučić i dodao:

“A oni govore da su Srbi zlikovci i genocidaši.

Oni sada pričaju da su Srbi nad Bošnjacima izvršili pet genocida… Stvarno ne mogu da razgovaram od perioda rusko-turskih ratova”.

Ponovio je da su svi Bošnjaci dobrodošli u Srbiju.

“Imamo ih i u Srbiji i sa njima živimo lepo, mada možemo i bolje i želimo mnogo toga da uradimo za njih i u Sjenici, Pazaru i Tutinu, gde su većina, ali i tamo gde nisu kao u Prijepolju…”, rekao je Vučić.

Prethodni članakHelikopter Republike Srpske i dalje gasi požar u Јablanici
Naredni članakNa Kozari sastanak rukovodstva SNSD-a i lokalnih odbora (FOTO)