Vozači, oprez: Gusta magla i klizav kolovoz

Zbog magle (ponegdje vrlo guste) i jutarnjih mrazeva, upozoravamo vozače na mokar i klizav kolovoz. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, kao i uz riječne tokove. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin – Lepenica zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Danas od 10 do 15 sati izvodit će se radovi na asfaltiranju kružnog toka na regionalnom putu Lukavica – Vraca, zbog čega će doći do obustave saobraćaja.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Maglaj – Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik – Vitez (Nova Bila), Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Stupari – Živinice, Šićki Brod – Orašje, Livno – Kamensko, Drvar – Bosansko Grahovo i Šešlije – Modriča.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.