VLADIKA GRIGORIJE SJETIO SE RIJEČI MOSTARSKOG BISKUPA KOJE SU GA NASMIJALE DO SUZA (video)

Vladika diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije u toku intervjua za podkast “Minhenski razgovori” prisjetio se jednog susreta sa mostarskim biskupom, te nakon toga prasnuo u smijeh sa sred srca.

Vladika Grigorije taj trenutak objavio je i na svom instagram profilu.

– Veliki je stvor Božji – čovek; i kada pada, oseća se da pada nešto veliko, nešto čemu pad ne dolikuje; i kada se smeje – u logosnim dubinama njegovog bića odjekuje neka kozmička tuga – zapisao je jednom Sveti Justin Ćelijski. I mi smo se smijali pred početak snimanja podkasta “Minhenski razgovori”, koji vodi otac Dragiša Jerkić – napisao je episkop na svom Instagram profilu.

A zarazni smijeh je nastao tokom prisjećanja mudrih riječi mostarskog biskupa u vezi sa “nekim pregovorima”, kako je naglasio vladika Grigorije.

– Ako hoćemo, lako ćemo. Ako nećemo, kako ćemo?, bile su riječi mostarskog biskupa kojih se vladika Grigorije zauvijek sjeća.

Radi se, vejrovatno, o riječima sada umirovljenog biskupa mostarskog Ratka Perića sa kojim je vladika Grigorije imao dobru saradnju dok je stolovao u Hercegovini i bio vladika zahumsko-hercegovački i primorski.

Prethodni članakMUZEJ ŽITOMISLIĆ: Tribina i izložba povodom 60 godina Nobelove nagrade Ivi Andriću
Naredni članakU Srpskoj zaraženo još 216 оsоbа, novih 50 slučajeva korone u Trebinju