VLADIKA GRIGORIJE O NAPADIMA (video)

“Kad doživite u životu da vas neko kleveta i govori rđave riječi, to postaje jedan teret koji niste vi sami sebi stavili, nego vam to neko drugi stavlja ne bi li vas slomio”, rekao je u svojoj besjedi na nedjeljnoj liturgiji episkop diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije Durić.

On je tokom obraćanja vjernicima, u hramu Svetog Save u Diseldorfu, rekao da na napade ne treba nikako izvraćati i da uvijek treba imati na umu da je “ono što je Bogu moguće, ljudima nemoguće”.

“Vi nemate drugog izlaza, nego da i taj teret stavite i bacite na pučinu Božje milosti. Zato se mi ne plašimo, kao hrišćani, života, nego mu se radujemo. Čak se i ne plašimo ni onog kad drugi ljudi atakuju na nas, bacajući kamenje, blato ili đubre… Sigurno će nešto i zakačiti, ali mi ćemo uvijek, kad to sve stavimo pred Boga i na pučinu Božje milosti, shvatiti da je to ništa. Eto šta nam otkriva Jevanđelje. Zato, stojmo pravo, sa strahom, i sve će Gospod uzeti na sebe kao u carstvu njegovom”, poručio je Grigorije.

Vladika Grigorije u posljednje vreme izložen je napadima tabloidnih medija.

Nedavno je i na Jutjubu objavljen snimak pod nazivom “Kakav je to vladika Grigorije”, koji se posljednjih dana širi društvenim mrežama, a u kojem se iznosi niz optužbi na račun vladike dizeldorfskog i cijele Nemačke.

Među njima i to da je tražio da se partijarh srpski Pavle živ sahrani, dijeli vjerni narod na dobar i loš, ne vjeruje u demokratiju, podržava izvjesne političke opcije i njihov je kandidat za predsjednika države.

Čitavu besjedu vladike Grigorija možete pogledati na linku ispod: