Vladika Dimitrije i predsjednik Dodik o završetku Saborne crkve u Mostaru

TREBINJE – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije razgovarali su večeras o realizaciji projekata na prostoru Eparhije, a posebno u Mostaru.

“Razgovarali smo o projektima koje treba dalje da nastavimo. Jedan od najvažnijih je u Mostaru /Saborna crkva/, ali i na prostoru čitave Eparhije da vidimo gdje i šta možemo da pomognemo”, rekao je Dodik nakon sastanka u Trebinju sa vladikom Dimitrijem.

Dodik je rekao da ova eparhija može da služi za primjer saradnje Crkve i vjerujućeg naroda, ali i za odnos koji je važan između države i Crkve, odnosno opština na ovom području i republičke vlasti.

“Nastavićemo ovu najbolju moguću saradnju. Veoma je lijepo doći na sastanak u kome nema primjedbi ni jedna niti druga strana”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je mišljenja da srpski narod i sve srpske države moraju da budu zahvalne Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ne samo zbog istorije, nego i sadašnjosti i budućnosti.

Vladika Dimitrije rekao je novinarima da se predsjednik Dodik interesuje za život u Hercegovini, za crkvu živu u ovoj regiji, a najviše su pričali o projektu u Mostaru koji treba završavati.

“Tu imamo veliku pomoć od predsjednika i on se ne interesuje samo da pomogne, nego i kako to sve napreduje i kako da se to na najbolji način uradi”, rekao je vladika Dimitrije, koji je zahvalio predsjedniku Srpske za dolazak u Hercegovinu.

Prethodni članakSrbija sa Amerikom u grupnoj fazi Olimpijskih igara
Naredni članakDODIK NA PROSLAVI DANA ŽENA U TREBINJU: SNSD svoju stabilnost duguje ženama (FOTO)