Vlade Srpske i FBiH usaglasile sedam zaključaka (VIDEO)

U Banjaluci je danas održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH na kojoj su razmatrana aktuelna pitanja u vezi sa međusobnom saradnjom, te definisani pravci saradnje u narednom periodu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je nakon sjednice da je usaglašeno sedam zaključaka.

On je naveo da je prvi zaključak vezan za zabranu izvoza oblovine, prema kojem bi Savjet ministara trebalo da donese odluku o trajnoj zabrani.

Višković je naveo da se jedan od zaključaka odnosi i na pitanje odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, kako bi se učinilo sve da se onemogući skladištenje na ovoj lokaciji.

Višković je istakao da je važno što je razgovarano o značajnim pitanjima, jer se samo razgovorom može doći do dogovora.

– Važno je sjesti za jedan sto da se dogovoramo, ako ne razgovaramo, nećemo se dogovoriti oko bilo čega. Važno je i da ministri upoznaju svoje kolege, razmijene kontakte. Sve što ministri dvije Vlade usaglase ubuduće, biće poštovano – rekao je on.

Premijer FBiH Nermin Nikšić zahvalio je Viškoviću i ministrima na gostoprimstvu i inicijativi za održavanje zajedničke sjednice.

Nikšić je rekao da je cilj zajedničkih sjednica postizanje dogovora i donošenje odluka značajnih za građane oba entiteta.

On je istakao da je veoma bitno da bude zabranjen izvoz oblovine iz BiH, te da bude onemogućeno skladištenje nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj na granici sa BiH.

Prethodni članakiPhone 14 Pro Max u m:tel ponudi
Naredni članakDodik: Nova bolnica u Trebinju jedan je od najvećih projekata u Hercegovini u posljednjih 20 godina