Vlada Srpske o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti

Vlada Republike Srpske razmatraće danas na sjednici u Banjaluci Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Srpske, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Srpske.

Pred ministrima će se naći i informacije o osnivanju prvog naučnotehnološkog parka u Republici Srpskoj, o aktivnostima u vezi sa izradom Prijedloga zajedničke platforme o principima i načinu realizacije reforme javne uprave u BiH, kao i o stanju depozita u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje prijedloga rješenja kojim se opštini Novi Grad, nakon konačnosti rješenja o nepotpunoj eksproprijaciji, dozvoljava stupanje u posjed nekretnina eksproprisanih rješenjem Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Područne jedinice Novi Grad, radi izgradnje 20-KV voda “Roga – Rudice” Novi Grad.

Vlada bi trebalo da razmatra i informacije o projektnom planu grada Laktaši u projektu “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj”, izvještaj o izvršenju Plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za prošlu godinu, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na dnevnom redu je razmatranje rebalansa finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za tekuću godinu, te izvještaja o poslovanju preduzeća Aerodromi Republike Srpske Banjaluka za prošlu godinu.

Prethodni članakBajden izdao naređenje: 3.000 američkih vojnika stiže u Evropu
Naredni članakNATO ostavlja prljav trag gdje god se pojavi: Kina optužila Alijansu za sve nevolje