VLADA SRBIJE PRELOMILA Donijeta odluka šta će biti sa školom u kojoj je počinjeno masovno ubistvo

Vlada Srbije donijela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Kako je odlučeno, škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele.

– Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svjesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu djecu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu –  stoji u saopštenju Vlade u kom se dodaje:

– Vodeći računa upravo o tome, Vlada Republike Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donijela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih vještina učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspjehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocjene na lični zahtjev.

Povratak u školu nakon masovnog ubistva

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni dio u znak sjećanja na djecu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost

Prethodni članakOPLJAČKAN TEK OSVEĆENI HRAM U MOSTARSKOM NASELJU ORTIJEŠ
Naredni članakDan prije tragedije Srpkinja puštena iz bolnice: Jezivi detalji ubistva Emilije, ubica tvrdi da se branio od žrtve