VLADA HNK UPLATILA 520.000 ZA PODRŠKU KULTURI I SPORTU

Iz budžeta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) danas je izvršena uplata čitavoga iznosa redovnih godišnjih transfera za podršku kulturi i sportu. Riječ je o ukupno 520.000,00 KM za direktnu podršku radu i projektima kulturnih i sportskih kolektiva, kao i uspješnih pojedinaca s prostora cijelog Kantona, i to 280.000,00 KM za sport i 240.000,00 KM za kulturu, saopšteno je iz vlade HNK.

Premijer HNK-a dr. sc. Nevenko Herceg ističe da je ovo samo jedan dio finansijske podrške kantonalne vlade odnosno dio značajnih sredstava kojima kroz cijelu godinu pomažu  razvoj sporta i kulture.

On je naglasio da Vlada HNK svake godine podržava kulturne institucije, udruženja i društva, klubove, sportske kolektive s prostora cijelog Kantona.

”Svake godine, takođe, povećavamo iznos sredstava koja izdvajamo na ovo ime, tako smo učinili i sada. S današnjim su danom isplaćeni ukupni redovni godišnji transferi i to je naša snažna podrška radu i razvoju kulture i sporta, kako kolektiva tako i uspješnih pojedinaca. Uz to, kada pogledate zastupljenost po prostorima, jasno je da i ovim pokazujemo da smo zaista Vlada cijelog Kantona, od Rame i Konjica, do Neuma i Ravnog”, kazao je premijer Herceg.

Prethodni članakPočeo humanitarni bazar pod platanima
Naredni članakHERCEG: Odlaganje izmjena Izbornog zakona dovodi u pitanje opstanak BiH