VLADA HNK OSIGURALA HILJADU ŠKOLSKIH TORBI

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i ove je godine odobrila kantonalnom Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne zaštite sredstva za nabavku ukupno hiljadu kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica s područja HNK.

“Mi nastavljamo ulagati maksimalne napore kako bismo kontinuirano unaprjeđivali uslove školovanja u Kantonu, podižući životni standard prosvjetnih radnika, obnavljajući i energetski unapređujući naše škole, školska igrališta i sale, svjesni kako je uloga obrazovanja od presudne važnosti za budućnost svakog društva. U nadi kako i ovim činom makar djelomično olakšavamo pripremu za školu našim mališanima i njihovim roditeljima, koristim priliku svima poželjeti sretan i uspješan početak školske godine”, rekao je  Nevenko Herceg, premijer HNK.

Dodjela školskih torbi i pribora redovna je aktivnost Vlade i resornog ministarstva koja se provodi u saradnji sa centrima za socijalni rad po opštinama i gradovima HNK, a sve u cilju osiguranja jednakih mogućnosti obrazovanja za svu djecu na prostoru Kantona.

Prethodni članakPREMINUO BIVŠI GRADONAČELNIK MOSTARA LJUBO BEŠLIĆ
Naredni članakKordić: Bešlić je bio moj prijatelj, čovjek velikog srca