VLADA HNK-A UZ TROFEJNE MOSTARSKE STONOTENISERE

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg primio je danas rukovodstvo Stonoteniskog kluba Mostar, nakon ostvarivanja istorijskog uspjeha odnosno osvajanja naslova državnog šampiona, pobjednika Kupa BiH, naslova seniorskog šampiona FBiH i medalje za pojedinačnog seniorskog državnog šampiona koju je ponio kapiten Kluba Luka Matković.

Predsjednik Stolnoteniskog kluba Mostar Dragan Palameta, u pratnji glavnog trenera Tonija Vranjića i zamjenika kapitena Marka Šimunovića, zahvalio je ovom prilikom premijeru Hercegu za kontinuiranu podršku koju godinama pruža radu njihovog kluba, kao i za nagradu koju su dobili za najnovije rezultate. Podsjetio je da je Vlada HNK-a, osim klupske nastupe, finansijski snažno pomogla i uređenje reprezentativne stolnoteniske sale u sklopu OŠ Ivana Gundulića u Mostaru, kao i nabavku potrebne sportske infrastrukture.

”Još od početka mandata, podršku sportu izdigli smo na jedan jako visok nivo i s ponosom ističemo da smo jedni od najistaknutijih pokrovitelja kako klupskih tako i pojedinačnih sportskih projekata i uspjeha u cijelom HNK-u. I lično, kao dugogodišnji sportski radnik, imam jedno posebno razumijevanje za sport, a ovakvu predanost potrebno je zaista snažno podržati jer deveti put ovi momci u Mostar donose duplu krunu”, kazao je ovom prilikom premijer Herceg.

Prethodni članakUčenik iz pištolja upucao zaposlenika škole
Naredni članakISLAMSKA ZAJEDNICA U MOSTARU ORGANIZOVALA PROTESTE: Traže obustavu zgrade HNK, iznijeli zahtjeve gradonačelniku