VLADA ĆE U SKLADU SA MOGUĆNOSTIMA NASTAVITI DA POMAŽE BORAČKU POPULACIJU

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović najavio je da će Vlada u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti da radi na tome da se poboljša položaj boračke populacije.
Milunović je naglasio da je Vlada Srpske u proteklom periodu konstantno radila na poboljšanju materijalnog položaja boračkih kategorija i kroz stambeno zbrinjavanje i kroz dodatke koje borci, porodice poginulih i ratni vojni invalidi primaju.

“Invalidnine su rasle u skladu sa ekonomskim mogućnostima. Isplata boračkog dodatka na mjesečnom nivou za borce starije od 60 godina počela je od 2012. godine. U posljednje vrijeme je poboljšan položaj ratnih vojnih invalida amputiraca i, prema njihovim ocjenama kada su u pitanju ortopedska pomagala, rješenje je najbolje u okruženju”, rekao je Milunović novinarima u Nevesinju.

On je podsjetio da je raspisan novi javni poziv za stambeno zbrinjavanje svih koji nisu zbrinuti iz reda porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

“Očekujem u narednoj godini da će Vlada Republike Srpske obezbijediti sredstva da se sa tim programom nastavi”, rekao je Milunović, govoreći o aktivnostima koje Vlada sprovodi na poboljšanju prava boračkih kategorija stanovništva.

Prethodni članakBORCI PROSLAVILI KRSNU SLAVU U NEVESINJU
Naredni članakOTKRIVEN SPOMENIK SLAVNOM KOMANDANTU NOVICI GUŠIĆU