Višković: U Srpskoj neće biti poskupljenja električne energije

Cijena električne energije u Republici Srpskoj u narednom periodu neće poskupjeti, rekao je Radovan Višković, premijer Republike Srpske, tokom posjete Elektroprivredi Srpske u Trebinju.

Uprkos poremećajima na svjetskom tržištu neće biti poskupljenja cijena električne energije, ni za domaćinstva, ni za privredne subjekte u ovoj godini – poručio je Višković.

Istaknuto je da velike promjene i nestabilnost na svjetskom energetskom tržišu imaju velike posljedice, ali da se nastoji da se te posljedice za domaće potrošače i privredu svedu na minimum.

Zato će cijene električne energije za obje kategorije u Srpskoj ostati nepromijenjene do kraja ove godine, a istovremeno Elektroprivreda nastoji da nastavi investicione projekete kako bi se osigurala dodatna energija iz vlastitih izvora.

Moguće krize izazvana povremenim ispadima dotrajalih objekata poput Termoelektrana Ugljevik i Gacko, biće premoštene dogovorenom razmjenom sa elektropriuvredama Federacije i Srbije.

Ranije je Višković prisustvovao potpisivanju sporazuma o nabavci opreme za Hidroelektranu Dabar u vrijednosti od 30 miliona evra.

Višković se sastao i sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, a potom će i prisustvovati svečanom otvaranju Samita energetike “Set Trebinje 2022”.

Prethodni članakVlada Srpske podržava projekte na području grada Istočno Sarajevo
Naredni članakVlada HNK: Veležu i Zrinjskom po 240.000 KM