VIŠKOVIĆ O STRADALIM OBJEKTIMA U POTRESU: OBEZBIJEDIĆEMO LjUDIMA KROV NAD GLAVOM

Institucije Republike Srpske prisutne su u hercegovačkim opštinama Ljubinje i Berkovići koje su nedavno pogođene zemljotresom, gdje će iz republičkog budžeta biti sagrađene kuće porodicama koje su ostale bez krova nad glavom, izjavio je danas premijer Radovan Višković.

Višković je rekao da je sedam porodica u Ljubinju ostalo bez krova nad glavom, a devet u Berkovićima, koji danas žive kod rođaka i prijatelja.

On je naveo da će tim ljudima Vlada posredstvom Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica sagraditi kuće i obezbijediti uslove za život, koji će biti bolji nego što su imali prije zemljotresa.

“Mi ćemo te objekte u Berkovićima i Ljubinju da obnovimo iz budžeta Republike, sagradićemo nove kuće i dati ljudima na korištenje. Ljubinju smo dali i 150.000 KM za dvije škole i Dom zdravlja, a Savjet ministara, odnosno Predsjedništvo BiH odobrilo milion KM, tako da tamo niko nije potcijenjen u političkom smislu”, rekao je Višković novinarima u Nevesinju.

On je naveo da su u tim opštinama prisutne institucije Srpske, poput Direkcije za gradnju i razvoj, a onog dana kada se dogodio zemljotres na njegovu inicijativu je bila Republička uprava civilne zaštite.

Prethodni članakDojave o bombama i u Mostaru
Naredni članakOkončana ekshumacija u Međinama kod Mostara: Pronađeni posmrtni ostaci najmanje 15 osoba