Višković: Ne izazivati nikakve tenzije u distriktu Brčko

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Brčkom da u distriktu ne treba izazivati nikakve tenzije.

Komentarišući najavljeni defile Bošnjaka u Brčkom povodom 1. marta, koji se u dijelu FBiH obilježava kao “dan nezavisnosti BiH”, Višković je rekao da takve stvari ne doprinose razvoju i napretku Distrikta.

Bivši pripadnik odreda “El mudžahedin” Sanin Musa pozvao je na Fejsbuku ljude da sutra učestvuju u defileu automobilima sa ratnim zastavama povodom 1. marta, koji se u dijelu FBiH obilježava kao “dan nezavisnosti BiH”.

On je najavio da je u 13.00 časova predviđen polazak defilea ulicama Brčkog, gdje je u planu da dođu ljudi iz mnogih gradova FBiH, zato što smatra da je Brčko u “trenutnoj geopolitičkoj situaciji najvažnija tačka u BiH”.

Policija Brčko distrikta zaprimila je obavještenje o održavanju mirnog okupljanja – auto-defilea povodom obilježavanja 1. marta u organizaciji Bosanske narodne stranke – Sanina Muse i preduzela je sve mjere radi prikupljanja informacija značajnih za njegovo bezbjedno održavanje, rekao je Srni ranije šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić.

Prethodni članakDodik i Cvijanović na trodnevnom Antalija diplomatskom forumu
Naredni članakIzabrani svi srpski finalisti za Evroviziju, u subotu se odlučuje ko ide u Malme