Višković: Moj obraz je čist, slijede tužbe

Kao pripadnik Vojske Republike Srpske nisam okaljao ni obraz ni ruke i danas imam mirnu savjest, izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković gostujući u emisiji Pečat.

Odgovarajući na optužbe u kojima se njegovo ime dovodi u vezu s ratnim zločinom u Srebrenici, Višković je poručio da je sve četiri godine rata proveo u Sektoru pozadine Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kao referent saobraćajne službe.

Kaže da je nervoza političkog Sarajeva usmjerena na devastiranje institucija Republike Srpske.

– Nalazimo se vrlo blizu izborne kampanje za lokalne izbore. Prije svega, neke partije na čelu sa SDA u entitetu FBiH, ne stoje dobro, gube velike gradove, poput Sarajeva i onda žele preko Radovana Viškovića da mobilišu boračke ili neke druge populacije, ciljajući na emocije svojih građana, kako bi prigrabili koji jeftini politički poen – rekao je Višković.

Zbog klevete, kaže, podnijeće tužbe protiv portala koji su ga lažno optužili.

– Biće nekoliko tužbi prema raznim portalima, i prema pojedincima. Koristiću zakonom propisane norme, prije svega, da zaštitim sebe i svoju porodicu, ali i da zaštitim instituciju presjednika Vlade i Republiku Srpsku – istakao je Višković.

Premijer Srpske je naveo da je već zadužio advokate i pravne timove za sastavljanje tužbi.

– Razmišljam da podnesem i tužbu prema nekim licima, koja se pominju iz perioda od prije 15 godina, a koji su iz samo njima znanog razloga, bacili ljagu na moju porodicu i mene. Njih ću tužiti za lažni prijavljivanje, koje je krivično djelo po zakonu Republike Srpske – rekao je Višković.

Višković ističe da će nastaviti časno da radi svoj posao, čak i više nego što je do sada radio.

– Želim da kažem da su Republika Srpska, Vlada i predsjednik Vlade jači od njihovih napada i njihovih kleveta – poručio je premijer Srpske.