Višković: Ako pokušaju da nametnu Šmitovu odluku, branićemo se

Ukoliko međunarodna zajednica pokuša na silu da nametne ukidanje zakona o državnoj imovini koji je RS usvojila, RS će se braniti i neće podići bijelu zastavu, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS.

On je istakao da nikom ne bi preporučio da proba to da uradi, i naglasio da RS ostaje pri stavu da je Kristijan Šmit za RS nelegitiman i da njegova odluka neće biti primijenjena u RS.

Višković je naglasio da je idalje moguće da se dogovor o ovom pitanju postigne dijalogom unutar, BiH, ali da ovakve intervencije međunarodne zajednice to onemogućavaju. Dodao je da je Šmit ugrozio poslovni ambijent u RS, i da bi to moglo rezultirati povećanjem nezaposlenosti i odlaskom ljudi iz BiH.

Rekao je da su prijetnje za bezbjednost Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH, shvaćene ozbiljno i da dolaze od strane stranih agencija, a ne iz BiH, te da je zbog ugrožavanja njegove bezbjednosti MUP RS podigao mjere osiguranja na maksimalan nivo.

Komentarišući sankcije Dodiku i predsjednici RS Željki Cvijanović, ustvrdio je da je to poruka upućena Republici Srpskoj i njenom narodu, te da je principijelno protiv bilo kakvih sankcija.

Takođe je rekao da se ne plaši ako sam bude predmet sankcija, te je poručio da će nastaviti raditi kao i do sada.

Prethodni članakTrivićeva poručila Begiću: Bio bi ukopan da ja nisam čovjek
Naredni članakTegeltija: Zabrinjava što prijetnje Dodiku dolaze i od međunarodnih bezbjednosnih agencija