Više od 70 civila poginulo u Kabulu; Ubrzana evakuacija (VIDEO)

Više od 70 civila je poginulo, a 150 je povrijeđeno u seriji eksplozija ispred aerodroma “Hamid Karzai” u Kabulu.

U napadima stradalo i 13 američkih marinaca. Odgovornost za napade preuzela Islamska država.

Predsejdnik SAD Džozef Bajden poručio je, nakon eksplozija kod aerodroma u Kabulu, da će oni koji su izveli napade platiti i da je naredio napade na ISIS.

Evakuacija tokom noći

Ubrzana evakuacija civila sa aerodroma u Kabulu tokom noći, rekao je za Rojters neimenovani zvaničnik na aerodromu “Hamid Karzai”.

Stradalo najmanje 72 civila

Najmanje 72 civila su stradala u dvije eksplozije ispred aerodroma u Kabulu, rekao je za Rojters neimenovani, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane medicinske izvore i talibanske zvaničnike.

Predsjednik SAD Džozef Bajden poručio je da će oni koji su izveli napade platiti i da je naredio napade na ISIS. Bajden je najavio da će, ukoliko bude potrebe, odobriti raspoređivanje dodatnih snaga u Avganistanu.

– Oni koji su izveli ove napade neka zapamte – nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti. Platićete nam – poručio je predsjednik i istakao da naredio napade na ISIS.

Naveo je da obavještajci procjenjuju da je napade izvela “Islamska država Korasana”.

Poručio je i da će SAD nastaviti evakuaciju i završiti svoju misiju, i da ih teroristi neće omesti.

Britanski premijer Boris Džonson okarakterisao je dva bombaška napada pripadnika avganistanskog ogranka Islamske države kao “varvarske i vrijedne prezira”.

Prethodni članakU Crnoj Gori zaplijenjena oko tona i po kokaina
Naredni članakSevdahom zatvoreno ‘Mostarsko ljeto’