Virusom korona zaraženo još 47 osoba u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 388 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 47 osoba u Republici Srpskoj, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

Testiranja su izvršena u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči.

U saopštenju se dodaje da se radi se o 24 muških i 23 ženske osobe, od kojih je devet mlađe, 31 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

„Prema mjestu prebivališta, 13 je iz Bijeljine, po sedam iz Banjaluke i Gradiške, šest iz Kozarske Dubice, tri iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Prnjavora, Foče i Čelinca, po jedna iz Donjeg Žabara, Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša i Rudog“, navedeno je u saopštenju.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Pala (tri osobe), Kozarske Dubice i Modriče.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.694 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 204 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.243 osoba, testirano je ukupno 55.356  osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 77, a u opštim bolnicama 186.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.579 osoba, a nadzor je završen kod 46.689 osoba.