Vinko Marinović i naredne sezone u Borcu

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac Vinko Marinović produžio je ugovor sa ovim kolektivom.

Nakon odličnih rezultata ove sezone, čelnici Borca odlučili su da produže saradnju sa iskusnim stručnjakom, a Marinović je potpisao ugovor do 31. maja naredne godine.

Marinović je u Borac došao 28. avgusta 2022. godine kada je na klupi crveno-plavih naslijedio Nenada Lalatovića.

Ovo je njegov drugi mandat u ekipi Borca, s obzirom da je crveno-plave vodio i u sezoni 2013/14.

Ove sezone, Marinović je napravio dobre rezultate sa crveno-plavima, pošto se Borac trenutno nalazi na prvom mjestu Premijer lige BiH sa 12 bodova više od prvog pratioca, Zrinjskog.

Marinović već ima dvije osvojene titule Premijer lige BiH, i to sa dva različita kluba, pošto je pehare podizao sa Zrinjskim i Sarajevom.

Banjalučani su takođe u borbi za još jedan trofej ove sezone, pošto se Borac plasirao u polufinale Kupa BiH, gdje će igrati dvomeč sa Širokim Brijegom.

Marinović je zadovoljan produžetkom saradnje sa klubom iz Platonove ulice.

– Ovo je već drugi mandat kako radimo produžetak saradnje to govori sa je zadovoljstvo obostrano. Јako je bitno da imamo kontinuitet dobrih rezultata i mislim da je do sada to bio ključ uspjeha i pokušaćemo sa ga održimo i u narednom periodu – rekao je Marinović.

– Јako je bitno da prvo ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone, a poslije ćemo razmišljati o Evropi. Sigurno sa će na to uticati mnogo faktora, sve zavisi od toga kakvi protivnici budu na tom putu – dodao je Marinović.

Sportski direktor Borca Oliver Јandrić naveo je da je zadovoljan radom šefom stručnog štaba Banjalučana.

– Izuzetno smo zadovoljni radom trenera Marinovića do sada. Ovim potpisom smo pokazali da razmišljamo i o budućnosti kluba i radujemo se daljom saradnjom sa gospodinom Marinovićem – izjavio je Јandrić.

 

Prethodni članakDodik: Zakone u BiH donosiće institucije BiH, a ne američki i njemački državljani
Naredni članakKonaković: BiH u ЕU neće ući sa stranim sudijama i OHR-om