VIDOVIĆ: SALKIĆ I INCKO DA SE BAVE NAZIVIMA ULICA I ŠKOLA U FBiH

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić trebalo bi da počne da radi nešto konkretno i opravda nekoliko hiljada maraka koje dobija iz budžeta Srpske, a ne da iščekuje šta će visoki predstavnik Valentin Incko smisliti novo protiv Srba i Srpske pa da ga zdušno podrži, ocijenio je zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović.

Vidović je poručio da, umjesto što se Salkić i Incko bave poveljama i postavljaju kojekakve ultimatume, trebalo bi da se pozabave nazivima osnovnih škola u Sarajevu i ulica ne samo u ovom gradu već u većem dijelu FBiH koje nose nazive ratnih zločinaca i ubica Srba, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

“Podsjetiću na ulice `Mladih Muslimana`,`Zelenih beretki`,`Handžar divizije`… To vrijeđa Srbe koji su žrtve zločina u ratu i progona nakon rata, prije svega iz Sarajeva. Zašto se Incko i Salkić ne brinu o tome”, upitao Vidović.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je juče Inckovo pismo upućeno predsjedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić ocijenio je da je ovaj potez za svaku pohvalu.