(VIDEO) PIKSI SRČANO I POTRESNO SVE OBJASNIO: Da li ja kao borac 30 godina nakon rata treba nekome da se pravdam što smo pozvali kolege da igraju predstavu (VIDEO)

Na današnjoj konferenciji za novinare Narodnog pozorišta Republike Srpske koja je održana povodom napada na ovu kuću zbog učešća Sarajevsko ratnog teatra (SARTR) na „Tetar festu“ i protestima pojedinih boračkih udruženja posebno upečatljivo obraćanje imao je Aleksandar Stojković, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske.

„Da li vi smatrate da bih ja, borac Vojske Republike Srpske prve kategorije i ratni vojni invalid, trebao imati zabranu da učestvujem na bilo kojem festivalu u Federaciji BiH samo zato što sam bio pripadnik Vojske Republike Srpske od prvog do posljednjeg dana rata, pogubio najbolje drugove i izgubio rodni kraj, izgubio najljepšu mladost….Da ja trebam nekome da se pravdam zato što smo pozvali naše kolege da igraju ovdje predstavu? Trideset godina nakon rata… Dvije vlade, Republike Srpske i Federacije, prije dva dana su sjedile ovdje zajedeno i sastančile..Jel’ njih neko pitao? Možda među njima ima neki „Zlatni ljiljan“, možda ima tu neki što je mene ranio, ‘92? Pa, šta?
Osam godina nakon rata, NJemačka i Francuska su potpisale su prvi sporazum o saradnji i dan danas te zemlje sarađuju, a milione ljudi su jedni drugima ubili…Jel’ ja trebam mom Marku da kažem: „Nemoj slučajno da pređeš u Sanski Most svom prađedu, mom đedu Jovanu na grob? Dal’ treba to da radim?
Pozivam ovdje moje saborce, sve moje kolege iz svih udruženja da dođu, da sjednu sa mnom i razgovaraju, da ne slušaju senzacionalističke napise i sve ću im reći. Od njih ja ništa ne krijem, naš krv je ista, ona koju smo prolili stvarajući ovu zemlju.“
„Da li bih ja, borac Vojske Republike Srpske prve kategorije i ratni vojni invalid, trebao imati zabranu da učestvujem na bilo kojem festivalu u Federaciji samo zato što sam bio pripadnik Vojske Republike Srpske od prvog do posljednjeg dana rata, pogubio najbolje drugove i izgubio… rodni kraj, izgubio najljepšu mladost….Da ja trebam nekome da se pravdam zato što pozvali naše kolege da igraju ovdje predstavu?“, kazao je između ostalog Aleksandar Stojković Piksi odgovarajući na novinarsko pitanje.

Prethodni članakPOTRESNO OBRAĆANJE GLUMACA I DIREKTORKE NARODNOG POZORIŠTA REPUBLIKE SRPSKE. Oštro odgovorili na prozivke i demantovali neistine o zastavi (video)
Naredni članakNAKON DUGO VREMENA POČELI RADOVI NA HOTELU ”NERETVA”: Imaće 80 soba, nekoliko restorana, bazene