(VIDEO, FOTO) Prišunjao se i izrešetao Roberta Fica: Na premijera Slovačke pucao POZNATI PISAC I OPOZICIONAR

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je u atentatu ispred zgrade vlade u Handlovu, nalazi se u teškom stanju i uskoro bi trebalo da bude operisan.

Kako saznaje portal Hospodarske novini, na Roberta Fica je pucao Juraj Cintula (71), poznati slovački pisac i opozicionar.

Cintula je rođen 1953. godine i jedan je od osnivača DUHA književnog kluba 2005. godine, javlja “AC24.cz”. Bio je na čelu tog kluba sve do 2016. godine, izdao je tri zbirke pjesama. Radio je i u jednom tržnom centru 2016. godine gdje je bio zaposlen samo jedan dan jer je pretučen.

Prema nezvaničnim informacijama, Robert Fico pogođen je u ruke i tijelo. Nakon sjednice vlade, izašao je u narod i u njega je pucao Juraj Cintula koji je odmah savladan i uhapšen.

Kako kažu očevici, Fico je prišao građanima nakon sjednice vlade u Handlovu koji se nalazi na oko 150 kilometara od Bratislave. Nakon što su tjelohranitelji odvezli Fica sa lica mjesta, on je prebačen u helikopter pa u bolnicu, a napadač je odmah uhapšen.

 

Premijerova stranka Smer saopštila je da je nakon pokušaja atentata Fico u životnoj opasnosti i da će „naredni sati biti odlučujući“.

Zadobio je krvarenje u trbušnoj duplji i ostaje u operacionoj sali, prenose mediji.

Prethodni članakSkandalozan nastup Lagumdžije: Predstavniku Srbije u UN rekao da “njegova blizina BiH izaziva nestabilnost”
Naredni članak(VIDEO, FOTO) Ceca najveselija na proslavi: Rođenje Isaija u domu Ražnatovića slavilo se do jutra, kuma objavila snimak sa proslave