Vico Zeljković u posjeti UAЕ – Superkup BiH sve bliže Aziji

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH nedavno je donio odluku o uvođenju Superkupa, u kojem bi se za trofej borili šampion i osvajač Kupa BiH.

Nedavno su se pojavile nezvanične informacije da bi bh. Superkup mogao da bude odigran u Ujedinjenim Arapskim Еmiratima, a takve navode potkrijepio je predsjednik FS BiH Vico Zeljković, koji je otputovao u ovu zemlju, te održao sastanak sa čelnim ljudima tamošnjeg fudbala.

 

“Danas je održan sastanak sa FS Ujedinjenih Arapskih Еmirata, na kome smo razgovarali o unapređenju saradnje između dva saveza. Akcenat je bio na razvoju fudbalske infrastrukture, gdje smo razgovarali o načinima potencijale saradnje. Takođe, pričali smo o mogućnosti da se Superkup FS BiH, koji je na rasporedu u decembru na kraju jesenje polusezone, odigra na nekom od velelepnih stadiona u ovoj zemlji. Ne treba trošiti riječi koliko bi to bilo značajno za domaći fudbal i još jedno priznanje na međunarodnom nivou”, napisao je Zeljković na društvenim mrežama.

Premijerno izdanje Superkupa odigraće Borac i Zrinjski, prvoplasirani i drugoplasirani tim prvenstva, te ujedno i finalisti Kupa BiH.

Superkup BiH je, inače, do sada održan četiri puta, ali nijednom se to nije desilo otkako je osnovana Premijer liga BiH na nivou cijele države, 2002. godine.

 

Prethodni članakЈahorina ekonomski forum – BDP Srpske biće 19 milijardi KM (Video)
Naredni članakBorenović: Imaćemo kandidate za gradonačelnike i načelnike