Veterani Srpske: Presuda Evropskog suda – akt pravnog nasilja

Veterani Republike Srpske reagovali su povodom presude Evropskog suda za ljudska prava istakavši da takva odluka predstavlja još jedan providan politički pokušaj ukidanja Republike Srpske, lišen svakog prava i pravde.

– Apelujemo na naše institucije da i ovaj akt pravnog nasilja nad Republikom Srpskom potpuno ignorišu i hitno rade na jačanju kolektivne svijesti da bez Republike Srpske u BiH nema ni prava ni pravde. Onima koji se raduju ovakvom pravnom nasilju poručujemo da je i BiH neodrživa na nepravdi i ponižavanju bilo kog konstitutivnog naroda – navodi se u saopštenju Veterana Srpske.

Ističu da bez obzira iza kakvih bjelosvjetskih autoriteta se kriju sarajavski lobisti koji rušeći Republiku Srpsku očigledno ne razmišljaju, da upravo svojim ekstremizmom ubrzavaju put nestanka BiH kao državne zajednice.

Podsjećamo, po apelaciji Slavena Kovačevića, savjetnika predsjedavajućeg i hrvatskog Predsjedništva BiH Željka Komšića, Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je presudu kojom je utvrdio da su njegova prava u kontekstu glasanja za kandidate za Dom naroda PS BiH i Predsjedništvo prekršena.

Prethodni članakPolicija saopštila detalje o pogibiji majke i kćerke u Brčkom
Naredni članakVELIKA GOSPOJINA PROSLAVLJENA U BLAGAJU: Velikogospojinksi sabor okupio veliki broj Mostaraca sa svih strana