Veterani održali protest ispred NSRS; Posebna sjednica kada se ispoštuje procedura

U Banjaluci je danas održan protest veterana nezadovoljnih položajem boračkih kategorija.

Veterani su se prvo okupili u Parku “Mladen Stojanović”, a nakon toga i pred Narodnom skupštinom Republike Srpske gdje su zatražili da se pitanje boraca nađe na dnevnom redu sjednice Parlamenta.

Veteranima su se ispred NSRS pridružili poslanici PDP-a Јelena Trivić i Ljubiša Krunić, poslanici SDS-a Nebojša Vukanović i Darko Babalj, a prethodno ih je dočekala portparolka PDP-a Anja Petrović.

Nakon razgovora sa okupljenima, opozicioni poslanici predali su zahtjev za održavanje vanrednog skupštinskog Kolegijuma kako bi se u dnevni red sjednice uvrstila i tačka o borcima.

Potom se medijima obratio Babalj, navodeći da su klubovi poslanika SDS-a, PDP-a i DNS-a i poslanička grupa SPS-a zatražili sjednicu Kolegijuma na kojem bi bila zakazana posebna sjednica NSRS posvećena stanju u boračkoj populaciji.

Potpredsjednik NSRS Denis Šulić rekao je nakon sjednice Kolegijuma da opozicija svjesno manipuliše borcima.

Šulić je istakao da Kolegijum NSRS ne može raspravljati o posebnoj sjednici ako nije ispoštovana procedura.

– Poslanici to znaju i nisu to rekli borcima. Posebna sjednica može da se sazove sa minimalno 28 potpisa poslanika. Ako bude zahtjeva, u najkraćem roku sazvaćemo sjednicu. Do tada ne postoji mogućnost da se sazove sjednica. Niko ne sabotira sazivanje posebne sjednice. Kada se ispune mogućnosti po poslovniku sjednica će biti održama – poručio je Šulić.

Poslanici opozicije izašli su pred okupljene članove Udruženja veterana odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske da ih informišu o odluci Kolegijuma, a veterani su im poručili da su ih izdali.

Veterani su se nakon toga razišli ispred Narodne skupštine Republike Srpske. RTRS

Prethodni članakCvijanović: Podrška aktivnostima boraca VRS, ali ne i političarima
Naredni članakU udesu u Popovom polju šestoro povrijeđenih